Over Geluk op Wielen

Het initiatief voor dit autoprogramma komt van programma- en documentairemaker Gwen Jansen, die het programma ook produceert. Servicegarage Profile en garageplatform Mijngarage.nl hebben het financieel mogelijk gemaakt om het programma naar het grote publiek te brengen. Jansen: ”De leeftijd van de 9 miljoen auto’s in ons land is met 11 jaar relatief hoog. Deze vervangen we niet allemaal zomaar door een elektrische, schone of zuinige auto. Het is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd om een elektrische of nieuwe auto te kopen of altijd maar het OV, de fiets of een deelauto te pakken. 

Zelf behoor ik ook tot die groep. En daar schaamde ik me steeds vaker voor. Uit onderzoek van Motivaction kwam ook nog eens naar voren dat maar liefst de helft van de autobezitters wel milieuvriendelijker wil omgaan met hun auto. Daarom ging ik met mijn camera op onderzoek uit om antwoord te vinden op de vraag wat je dan kan doen.”  

 Jansen deed een rondgang bij diverse experts en maatschappelijke organisaties zoals de Consumentenbond, Milieu Centraal, de Thomas More Hogeschool, Veilig Verkeer Nederland, NOVE, RAI Vereniging en BOVAG. Jansen: “Ik kwam er al snel achter dat er nog veel winst te behalen valt voor klimaat, portemonnee en je eigen veiligheid onderweg als je meer inzicht hebt in je eigen auto en rijstijl en een paar dingen zelf goed in de gaten houdt. En daar blijk je niet eens technisch voor te hoeven zijn.” 

Kijk hier naar de making off film. 

Scroll naar top